Energielabel voor groenfinanciering renovatie Slotervaart

slotervaartziekenhuis

Het voormalige Slotervaartziekenhuis wordt volledig gerenoveerd. Een omvangrijk project waarbij de duurzaamheidslat hoog is gelegd.

Klant: Slotervaartziekenhuis
Branche: Zorgvastgoed
Type dienstverlening: Energieonderzoek
Jaar: 2021
Plaats: Amsterdam

De aanpak

Enodes heeft de berekeningen uitgevoerd om het huidig energielabel en het gewenste label te kunnen bepalen. Als de renovatie een bepaalde labelverbetering oplevert, dan is groenfinanciering mogelijk voor de renovatie.

Het gebouw is complex om te labelen. Dit heeft te maken met de grootte en de vorm, maar ook met de indeling en de diversiteit van de installaties. Dit maakte het opstellen van de berekeningen een interessante en uitdagende klus.

Het resultaat

De opdrachtgever wilde weten of met de geplande renovatie van het gebouw het energielabel voldoende verbeterd kon worden. Dit is berekend op basis van de huidige situatie, en het technisch ontwerp van de renovatie. Om de gewenste labelstappen te realiseren, hebben wij de opdrachtgever geadviseerd over de aanpassing die nog verricht moeten worden. Zo helpen wij met het veiligstellen van groenfinanciering voor de renovatie.