over ons.

Enodes is jouw partner in de energietransitie van de gebouwde omgeving. Wij helpen jouw organisatie om energiekosten te verlagen, het gebouw te verduurzamen en het binnenklimaat te verbeteren. Daarnaast helpen wij gemeenten om bedrijventerreinen aardgasvrij te maken, van inventarisatie tot wijkuitvoeringsplan. En regelmatig vragen gemeenten of wij verwante projecten kunnen leiden, zoals de realisatie van een warmtenet of het opzetten van een energy hub.

Daarnaast maken wij energielabels voor bedrijfsgebouwen en woningen.

Onze kracht? We zijn doelgericht, betrokken en deskundig. Met onze denkkracht en ervaring brengen we samen een verandering teweeg om CO2-uitstoot te verlagen.

Jouw voordelen:

  • Beter binnenklimaat zodat mensen zich prettig voelen in jouw gebouw.
  • Lagere energiekosten.
  • Voldoen aan regels over de duurzaamheid van jouw gebouw.
  • Onafhankelijk advies. Wij zijn niet gelieerde aan leveranciers of installateurs.
  • Bijdragen aan het verlagen van CO2-uitstoot.

 

Doelgericht

We gaan voor resultaten. We doen gedegen onderzoek en vertalen dit naar haalbare maatregelen. Dit is maatwerk, want iedere situatie is anders. We maken heldere afspraken en sturen bij als dat nodig is.

Betrokken

Ons team bestaat uit betrokken mensen. We zijn groot genoeg om jouw organisatie vanuit verschillende expertises te adviseren. Maar we zijn klein genoeg om flexibel te zijn en écht met je mee te denken. We zijn samenwerkers en geven met veel enthousiasme advies. Ook na 17:00 uur en in het weekend als het nodig is.

Deskundig

Onze medewerkers hebben veel kennis op het gebied van energiemanagement, duurzame opwek, installatie (E&W), energie-audits, financiële business case, subsidie, governance, netcongestie en projectmanagement. Met Enodes werken betekent dat je toegang krijgt tot al deze kennis en ervaring.

 

Hoe werken wij?

Succesvol verduurzamen vraagt om een integratie van techniek, organisatie en financiën. Wij adviseren de juiste technische producten en leveranciers om de energiebesparing te realiseren. Daarbij houden wij rekening met mogelijke organisatorische veranderingen die nodig zijn om te verduurzaming. Dit alles binnen jouw financiële randvoorwaarden.

Onze diensten en producten omvatten energiebesparingsonderzoek, binnenklimaatonderzoek, energiemonitoring, het inregelen van installaties, energielabels, (maatwerk)advies, verduurzaamde onderhouds- en investeringsplannen, wijkuitvoeringsplannen, business cases en de begeleiding van werkzaamheden.

Onze opdrachtgevers zijn MKB, overheden, zorginstellingen, ANBI’s en scholen in Nederland. Jouw project kan klein of groot zijn, van één gebouw tot een hele vastgoedportefeuille.

 

Onze diensten

vrijblijvend advies.

Nog veel gebouwen kunnen beter presteren op energiezuinigheid en binnenklimaat. Wij denken graag met je mee.