Enodes wordt partner van Het Goed voor verduurzaming warenhuizen.

Het Goed, de keten van kringloopwarenhuizen, kiest voor Enodes als strategisch partner voor het verduurzamen van al haar winkels.

In de samenwerking voert Enodes de volgende activiteiten uit voor Het Goed:

  • Energie-audit EED. Deze audit geeft een beeld van de actuele energiehuishouding en het verbruiksprofiel en bevat een overzicht van kosteneffectieve maatregelen voor energiebesparing. De audit wordt per gebouw uitgevoerd.
  • EML en informatieplicht energiebesparing. Per bedrijfstak heeft de overheid een Erkende Maatregelenlijst opgesteld. Dat gaat bijvoorbeeld om LED-verlichting, isolatie en energiezuinige apparatuur. Deze maatregelen voor energiebesparing móet Het Goed doorvoeren. Om te voldoen aan de informatieplicht inventariseren wij welke maatregelen Het Goed wel en niet heeft doorgevoerd.
  • Energiemonitoring. Met energiemonitoring brengen wij energiestromen in een gebouw in kaart. Daarmee kunnen wij onnodig energieverbruik opsporen en het succes van besparende maatregelen vaststellen.
     

In de volgende fase worden de energiebesparende maatregelen gerealiseerd. Enodes helpt daarbij met de aanbesteding en de begeleiding van de realisatie. Met deze mix van activiteiten werken Het Goed en Enodes samen toe naar het verduurzamen van alle winkels in Nederland.

vrijblijvend advies.

Wij denken op grond van onze ervaringen in de praktijk dat er nog vele gebouwen zijn die beter kunnen presteren. Wij denken graag met je mee.