Frisse blik op verduurzamen.

Van Harberden Accountants in Veenendaal verduurzaamt haar gebouw. Dat is een hele toer, zegt Anton van Steenis, partner bij het bedrijf: “Het begon met de frisse blik van Enodes. Van hen kregen wij een kosteloos energieadvies”.

Enodes werd betaald door de gemeente Veenendaal. Op bedrijventerrein De Faktorij en De Vendel helpt de gemeente ondernemers om zich voor te bereiden op een aardgasvrije toekomst. In dat kader ontvangt een aantal ondernemers een kosteloos energieadvies van Enodes.

Van Steenis: “Tijdens de gebouwscan bleek dat de ventilatie niet goed werkte. Ook stonden sommige apparaten onnodig aan. Dat konden we direct oplossen. Ook gingen we ons energieverbruik monitoren met slimme meters. Want als we energie willen besparen, moeten we eerst inzicht hebben in ons verbruik. Tenslotte berekende Enodes de terugverdientijd van allerlei maatregelen, zoals een warmtepomp en zonnepanelen.”

Het verduurzamen combineert Van Harberden met het herinrichten van het gebouw. Dat is nodig omdat het bedrijf al 15 jaar groeit. Steenis is in gesprek met een architect, een installateur en een fabrikant van solar carports. Van Steenis: “Het is een hele toer, want we willen dat onze klanten er niks van merken.”

Zit uw bedrijf op De Faktorij en De Vendel en wilt u ook een kosteloos en onafhankelijk energieadvies? Neem dan contact op met Enodes.

vrijblijvend advies.

Wil je weten of jouw gebouw beter kan presteren op energieverbruik en binnenklimaat?