Interzorg bespaart 115.000 euro.

Enodes’ adviseur Marike Kok behoedde Interzorg voor het onnodig uitgeven van 115.000 euro aan warmtepompen.

Onze opdrachtgever Interzorg Noord-Nederland biedt woonzorg aan ouderen. In 2019 adviseerden wij over het verduurzamen van hun gebouwen. Wij werkten verschillende opties uit, compleet met maatregelen, besparingen en terugverdientijden.

Daarna ging Interzorg aan de slag om twee gebouwen aardgasvrij te maken. Interzorg ontving offertes van een installateur en vroeg Enodes om de offertes te beoordelen.

Al snel merkte Marike dat de installateur te veel warmtepompen voorstelde. Hij ging uit van elf warmtepompen voor warm tapwater en ruimteverwarming. Marike toonde aan dat zes warmtepompen voldoende zijn. Zij had het goede idee om drie bestaande gasketels te laten hangen als backup. Hierdoor kon het benodigde vermogen van de warmtepompen drastisch lager dan de installateur had voorgesteld. Dit bespaarde Interzorg 115.000 euro.

Wij zijn trots op deze casus omdat hij zo mooi aansluit op onze visie. Wij startten Enodes twaalf jaar geleden met de visie dat gebouweigenaren gebaat zijn bij onafhankelijk advies en begeleiding. Daarom is Enodes nooit gelieerd aan leveranciers, aannemers of installateurs.

vrijblijvend advies.

Wil je weten of jouw gebouw beter kan presteren op energieverbruik en binnenklimaat?