Maatwerkadvies voor verduurzamingsplannen VvE.

Ons maatwerkadvies geeft inzicht in het energieverbruik en de kansen voor energiebesparing.  

De vraag

Univeste verzorgt het vastgoedbeheer voor de Vereniging van Eigenaren (VvE) Graan voor Visch 16201 t/m 16268 in Hoofddorp. De VvE wil het complex verduurzamen. Univeste vroeg Enodes om inzicht te geven in het energieverbruik van alle woningen en de kansen voor energiebesparing. Met ons maatwerkadvies wil de VvE een lening aanvragen bij het Nationaal Warmtefonds voor de maatregelen.

De aanpak

Wij inspecteerden drie referentiewoningen. Een woning op de begane grond, een op de tussenverdieping en een op de bovenste verdieping. Wij modelleerden deze woningen in een energetisch model. Vervolgens analyseerden wij de energiebesparende maatregelen. Tot slot gebruikten wij de berekeningen van de referentiewoningen om voor alle woningen de maatregelen door te rekenen.

 

Het resultaat

Wij gingen uit van drie pakketten van energiebesparende maatregelen. Een pakket met maatregelen die de VvE verwacht te gaan nemen, een pakket met maatregelen die zijn terug te verdienen binnen 10 jaar en een pakket waarbij de woningen aardgasloos worden verwarmd. Door drie verschillende pakketten door te rekenen, krijgt de VvE een goed inzicht in de keuzes en mogelijkheden. Voor het gekozen pakket vulden wij ook de verplichte bijlage ‘maatwerk VvE Energieadvies’ van het Nationaal Warmtefonds in. De VvE kon deze direct gebruiken voor het aanvragen van de lening.

Onze erkende EP-U adviseur stelde het maatwerkadvies op. Het advies is zo geborgd via onafhankelijke certificering en voldoet daarmee aan de voorwaarden voor de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor VvE van RVO. Voor de kosten van het maatwerkadvies zelf kan de VvE ook subsidie aanvragen.